vrijdag 16 mei 2008

Week 26 - 5 New Piper Warriors!

Weer een week gepasseerd, het gaat goed vooruit.

Woensdag in de voormiddag Performance. Deze keer bespraken we het hele hoofdstuk over de "cruise" fase van de vlucht met de "Maximum Endurance Speed" en "Maximum Range Speed".
Na de middag deel 2 van de Long Breefing 2 met uitleg over alle soorten landingen: van short field landings naar crosswind landings, van flapless landings naar emergency landings, enz...

Donderdag nog eens een volledige dag Radio Navigation en werden de hoofdstukken over de "MLS" (Microwave Landing System) en de "AWR" (Airborne Weather Radar) onder de loep genomen. De MLS is een verbetering van de "ILS" maar vanwege een te grote investering die hiervoor nodig was voor luchthavens en maatschappijen is deze niet echt doorgebroken (op enkele luchthavens na). De AWR is een radar die vliegtuigen in vlucht helpt met het vermijden van zwaar onweer en soms ook turbulentie.

Vrijdag was het de laatste en zwaarste dag van de lesweek met General Navigation. We zijn gekomen tot de meest ingewikkelde stof die je bij navigatie kan hebben, namelijk de "polar stereographic charts" en moeilijker nog de "grid navigation". Deze kaarten en technieken worden gebruikt bij het vliegen door of in de buurt van het poolgebied. Moeilijke oefeningen waarbij je heel veel rekenfouten kan maken.

BAFA stond vandaag in zeer veel kranten met het nieuws dat de vloot wordt uitgebreid met maar liefst 5 nieuwe Piper Warriors III glass cockpit!
BAFA in de media http://www.atv.be/v3/newsdetail.aspx?mid=&id=8711

Geen opmerkingen: