zaterdag 10 mei 2008

Week 25 - Long Briefing 2

De 25ste week ging van start met op dinsdag een eerste inleiding op het vak Principles of Flight waarbij we ook serieus in gang moesten schieten. De les ging vooral over aerodynamica, de basisbegrippen, wetten en definities, hoe en wat lift is en doet, enz...

Woensdag een halve dag Flight Planning, echt wel een leuk vak omdat je hier toegepast te werk gaat op dingen die je later zeker gaat nodig hebben. Zo maakten we een volledige berekening van de fuel die voor een bepaalde vlucht aan boord moest zijn.

In de namiddag was het tijd voor Long Breefing 2, deze keer ging het over de missies die gaan komen binnenkort zoals "slow flight", "stalls" en de theorie van de "spins", hoe deze te herkennen en op te lossen.

We zijn nu enkele weken ver met Blok A, en het is al meer dan duidelijk dat dit de zware blok is, de vakken zijn zeer theoretisch en wiskundig op bepaalde gebieden (de ene al wat interessanter dan de andere) en ook met heel veel oefeningen.
Dit gaat zwaar blokken worden tijdens het mooie weer. Maar dan zijn we er na de zomer wel vanaf (hopelijk met eerste zit) en kunnen we ons volledig toespitsen op de praktijk.

Dit weekend was het weer de zoveelste Stampe & Vertongen Fly In te Deurne. Dit jaar was er bezoek van maar liefst 2 Spitfires en een P51 Mustang! En de Vlaamse Zweefvlieg Academie was ook weer van de partij!






Geen opmerkingen: