zaterdag 24 november 2007

Week 9 - Eurocontrol

Weer een volledige week "Meteorology" met 2 Progress Checks met een score van 100% en 96%. Het studeren en dagelijks bijhouden van de stof werpt zijn vruchten af en deze Checks vormen nog een extra motivatie want het wordt er zeker niet makkelijker op. Het examen te Brussel valt in maart en bestaat uit 2 dagen waarop je in totaal 7 vakken moet afleggen, dus nog weinig tijd om nog veel te moeten zien.

Deze week zagen we onder andere: "Flight Hazards" (icing, tornadoes, thunderstorms, windshear, turbulence, enz...), "Fronts" en "Climatology". Deze laatste is in principe een vak op zich, maar werd ons enkel de essentie meegegeven om op het examen te slagen.

Vrijdag kregen we de kans om een bezoekje te brengen aan "Eurocontrol" te Maastricht. Dit is het luchtverkeersleiding center dat toezicht houdt boven Nederland, Belgiƫ, Luxemburg en Duitsland. We mochten een kijkje nemen in de Operations Room, de plek waar de radarschermen staan waarop je de vliegtuigen boven dit gebied kan volgen en natuurlijk ook de luchtverkeersleiders die we hopelijk in de toekomst aan de andere kant van de microfoon gaan horen.
Heel indrukwekkend en waanzinnig hoeveel vliegers er dagelijks boven ons hoofd passeert. Je kan het vergelijken met een mierennest en het wordt alleen maar drukker.

We kregen ook ons uniform wat nu een heel ander zicht geeft in de klas. Eerste keer dat ik een das moet dragen... neenee, geen uitzonderingen voor vrouwen, dit is voorbereiding op het echte werk. Ik kan er maar beter aan wennen.

Geen opmerkingen: