vrijdag 17 oktober 2008

Week 42 - Navigatie Keiheuvel

De hele week was het maar stilletjes, wachten tot ik gepland werd, en vrijdag eindelijk terug een vluchtje. Je merkt wel dat iedereen zijn examens heeft afgerond... wat spijtig genoeg soms lange wachttijden met zich meebrengt om te vliegen.

Vrijdag was het dus de beurt aan de navigatie naar Keiheuvel. Omdat de piste in Keiheuvel gras is, was dit ideaal om de "soft field" operations toe te passen. D.w.z aangepaste procedures voor het opstijgen en landen.
De navigatie zag er als volgt uit: van EBAW naar Hoogstraten richting kasteeltje van Westerlo en vandaar naar een punt waar 2 kanalen kruisen, en zo naar Keiheuvel. Eens geland in Keiheuvel hebben we even genoten van het goede leven en zijn we in de kantine iets gaan drinken en eten. Echt super leuke ervaring en goeie spaghetti, thanks Steven voor de goeie tip! En dan met een vol buikje opgestegen richting Aarschot, daar aangekomen koers gezet naar Weelde (gekruist over de VZA hangaar ;-) , naar Hoogstraten en vandaar terug richting EBAW.

Nu nog 1 vluchtje basis IFR en een navigatie naar Aaken (een héél kort veldje), en daarna is het progress check om solo navigaties te mogen doen. Ik kijk er al naar uit, het kan niet snel genoeg gaan ;-)

Geen opmerkingen: