vrijdag 28 september 2007

Week 1 - a new beginning

De eerste week zit erop!

Maandag kregen we een verwelkoming in de voormiddag, vulden de papieren in om een security-badge aan te vragen, werden de uniforms aangemeten en kregen we onze studenten-login van de BAFA site. Vele nieuwe gezichten ook, de klas is nu volledig.
In de namiddag ging men dan ook direct van start.

We krijgen tot en met volgende week les van Walter Elst, een man die zijn vak door en door kent en ons de "PPL introduction" bijbrengt, die bedoelt is om een inleiding te geven in de aspecten die we bij de ATPL grondiger gaan zien.
Veel dingen had ik al gezien tijdens de theorie van het zweefvliegen maar een opfrissing is altijd meegenomen, het onderdeel van de motor was natuurlijk nieuw.
Het is echt een plezier om in zijn lessen aanwezig te zijn, die man is leuk om bezig te horen. We kregen uitleg over snelheidsdriehoeken, werking van de vleugelprofielen, werking van de motor, navigatie met de 3 verschillende noorden (ware noorden, kompas noorden en magnetisch noorden), werking van de hoogtemeter en hoe die is samengesteld en nog zoveel meer...
Allemaal superinteressante onderwerpen als je een beetje van luchtvaart houdt. Heb me nog geen second verveeld, integendeel!

Tussen de pauzes heerst er een leuke sfeer en is kaarten al een vaste bezigheid geworden. Nogmaals heb ik 3 soorten spellen geleerd, wippen, poker (met casinochips!!!) en nog iets waarvan ik de naam niet meer weet....

Vrijdags geen les, en gaat meestal zo zijn, die dag is bestemd om te vliegen, maar de eerste vlucht zal pas binnen een paar weken zijn, dus kan deze dag nu goed gebruikt worden om te studeren.

Volgende week nog een week "PPL introduction" die geeindigd zal worden met de eerst "progress check" (examen om te peilen of je de stof kent en kan bijhouden en zal ook regelmatig plaatsvinden doorheen de opleiding) en daarna begint het zware "stuff".

Geen opmerkingen: