vrijdag 18 april 2008

Week 22 - Navigation

Maandag, dinsdag en woensdag werden gewijd aan Radio Navigation.
Ook een redelijk technisch vak met veel uitleg over radars en bakens zoals: NDB (Non Directional Beacon), VOR (VHF Omni-directional Range), DME (Distance Measuring Equipment), ILS (Instrument Landing System), ...
Deze stations worden gebruikt om te navigeren, posities te bepalen, landingen te begeleiden, enz...
De theoretische kant van dit vak is redelijk droge stof (zoals hoe radiogolven in elkaar zitten enz..), maar de oefeningen en het leren werken met deze navigatiehulpmiddelen is daarentegen wel interessant. We hebben op deze 3 dagen een heel groot deel van de cursus al gezien en er is dus een progress check gepland tegen de volgende les hiervan.

Vrijdag weer les General Navigation.
We gingen verder met oefeningen op de "flight computer", deze keer leerden we om "windvectoren", "track", "heading", "TAS" (true airspeed) en "GS" (ground speed) erop te berekenen en ze ook zelf uit te tekenen. Later op de dag gingen we de oefeningen toepassen op een vliegkaart, en werd er een route uitgestippeld en overlopen wat er allemaal van informatie op zo'n vliegkaart staat en waar we rekening mee moeten houden. Echt heel interessant! Tegen volgende les hiervan ook een progress check.


Meer hierover op
www.free-online-private-pilot-ground-school.com

Geen opmerkingen: