vrijdag 14 december 2007

Week 12 - Countdown

Maandag en dinsdag beide een halve dag "Instrumentation".
Onderwerpen waren het "magnetic compass" en de "gyroscopes".
Instrumenten die opgebouwd zijn met gyroscopen zijn de "attitude indicator" (het belangrijkste instrument bij IFR vliegen), "turn and slip indicator", en de "direction indicator".

Woensdag een halve dag "Electrics" waarbij we verder gingen met de DC (direct current), de "fuses" en "circuit breakers". Beiden een veiligheid op het electriciteitsnetwerk. Een fuse brandt door en moet dan vervangen worden, maar een circuit breaker kan hergebruikt worden, daarom wordt deze ook het meeste gebruikt in een vliegtuig.

Donderdag in de voormiddag "Airframes and Systems" waar we de "hydraulics" bespraken, toch wel eventjes goed opletten als je hier nog nooit iets van gezien hebt. In de namiddag was er dan nog een les "Electrics" en zagen we de "batteries", "single cell" (niet-oplaadbaar) en "secundary cells" (oplaadbaar). Ook zagen we het hoofdstukje "Magnetisme", een abstract stukje theorie.

Enkele klasgenoten konden al genieten van hun eerste vlucht, voor mij is het nog even aftellen tot ik gepland sta. Ben benieuwd.

Geen opmerkingen: